DIGIN Produktdata: Release av ytterligere ni CIM baserte  modeller

av | 13.12.22

DIGINS prosjekt for standardiserte modeller for produktdata (https://diginenergi.no/hva-gjor-vi/produktdata/) handler om fundamental digitalisering med potensiale for store gevinster i hele verdikjeden. Prosjektet har nå publisert ytterligere standardiserte modeller for katalogdata for komponenter i nettet. Gevinsten fra anvendelse av disse modellene kommer i form av både effektivisering og bedre datakvalitet.

Prosjektet har nå publisert ytterligere 9 CIM baserte modeller og dekker nå følgende produkttyper: PowerTransformer, EndDevice, Cables, Conductors, EarthGroundWire, Disconnectors, GroundDisconnectors, Fuses, CircuitBreakers, LoadBreakSwitch og Bushing.

Disse er klare til bruk for selskaper som ønsker å effektivisere arbeid relatert til anlegg, for eksempel innkjøp av nye komponenter. Modellene er tilgjengelig som XML skjema(XSD) på GitHub (https://github.com/digin-energi/produktdata-public) sammen med tilhørende dokumentasjon. Nytt i denne runden er at modellene også finnes som JSONskjema, disse er enda ikke tilgjengelig på GitHub, men dersom du ønsker tilgang er det bare å ta kontakt.